Haarden accessoires

In een buiten haard zit meestal een afvoer en een holle bovenkant waar u het vuur in kunt leggen. Sommige haard ontwerpen zijn echter complexer. Moderne gashaarden passen in een groter ontwerp. Het is niet ongewoon dat een open haard twee secties heeft aan de bovenkant, die glazen deuren vouwen die het vuur beschermen. Dus, als u niet wilt dat het vuur zichtbaar is vanaf de bovenkant, hoeft dat niet.

Gashaarden zijn meestal gevaarlijker dan hout, omdat ze ontvlambaar kunnen zijn, en omdat u zich zorgen moet maken over het plotseling sluiten ervan. Alle apparaten hebben een mellowing effect op je en het kan niet overbelast worden.

Metaal dat boven op een hellend vlak rust (een haard op een stenen geraamte bijvoorbeeld) wordt een fireback genoemd. Een dergelijk oppervlak wordt een schouw genoemd.

Er is geen wezenlijk verschil tussen een zogenaamd open rooster en een rooster dat omsloten is door de vuursteen zelf. Met het onaangetaste vuur dat intrinsiek in het getoonde vuur slaapt, is er geen enkel aspect waarmee rekening moet worden gehouden.

Maar, is er een reden om het in dezelfde ruimte te houden? Nee, het is gewoon de manier waarop alles werkt. Zo’n haard plaatst zichzelf in een ruimte waar hij de tocht krijgt. Hetzelfde geldt voor het glas dat ons in staat stelt om uit te kijken op de muur van een kamer.

Het andere kenmerk is de schouw. Als het vuur brandt, stelt de mantel het oppervlak voor waar men het vuur heeft laten branden. Op zo’n mantel is het licht zichtbaar, en het is een mooie manier om de haard een gloeiend houten tintje te geven en toch bij te dragen tot het plezier en het comfort van de kamer.

Wat u in gedachten moet houden als u zowel het vuur als de schouw in een kamer wilt combineren, is dat de schouw iets om zich heen moet hebben, een ander decoratief kamerstuk op dezelfde plaats. Merk op dat er niets bij de haard is, maar dat de schouw en toch naar de zijkanten zichtbaar zijn.

Een balkon, met een vast vuur is een perfecte voorwaarde voor elke open haard. Zelfs als het een open haard is, kan een schoorsteenmantel erboven er slechts een visueel punt van maken. Maar u moet er wel rekening mee houden dat de schouw de open haard enigszins moet bedekken, wat zou betekenen dat de schouw erg hoog zou moeten zijn. Een korte schouw zou verloren gaan in de ruimte, terwijl een te hoge schouw, voorbij de open haard, niet op zijn plaats zou lijken.

Gebruik uw verbeelding om iets unieks te creƫren, want er is geen one-size-fits-all regel als het gaat om schoorsteenmantels.