geboortebord

Het astrologische geboorteteken waaronder je bent geboren heeft een krachtige invloed op je persoonlijkheid en karakter. Voor mensen voor wie geboorteteken belangrijk is zijn er ook geboorteborden die je astrologische geboorteteken bevatten. Elk van de vier elementen is gekoppeld aan een van de tekens, dus je zult merken dat bepaalde eigenschappen gemeenschappelijk zijn bij mensen met hetzelfde teken. Zo kunnen mensen die geboren zijn onder het element Vuur warmbloedig en impulsief zijn, terwijl Watertekens eerder kalm en redelijk zijn. Maar er is meer aan de hand. Je teken onthult ook je natuurlijke neigingen en talenten, en daarom voelen sommige mensen zich aangetrokken tot mensen met hetzelfde teken. Dat komt omdat elk teken je een mogelijkheid biedt om je Hogere Zelf aan te boren. Maar als je deze kans niet benut, wordt je hele leven belemmerd doordat je niet uitdrukt wie je werkelijk van binnen bent. Daarom, als je verborgen kwaliteiten in jezelf wilt ontsluiten zodat ze deel worden van wie je elke dag bent, dan is het lezen over je astrologische geboorteteken een goede plek om te beginnen!

Wat is uw astrologische geboorteteken?

Het astrologische geboorteteken waaronder je geboren bent onthult je karakter en persoonlijkheid op een meer diepgaande manier dan de elementen doen. De tekens zijn de basisbouwstenen van de astrologie, dus het kennen van het jouwe is de eerste stap naar het ontsluiten van je Hogere Zelf.

Maar eerst is het belangrijk om te weten wat je sterrenbeeld eigenlijk is. De astrologie verdeelt de dierenriem in twaalf gebieden aan de hemel, elk geregeerd door een van de twaalf sterrenbeelden. Binnen elk gebied zijn zesendertig dierenriemtekens die een specifiek deel van het menselijk karakter vertegenwoordigen. Jouw sterrenbeeld is er één van, en staat voor waar en wanneer je geboren bent. Iemand die bijvoorbeeld onder het teken Leeuw is geboren, is een Leeuw die aan het eind van het dierenriemjaar (in januari of februari) is geboren.

Hoe je je Hogere Zelf kunt aanboren

Als je je sterrenbeeld eenmaal kent, kun je er gebruik van gaan maken. Het eerste wat je in gedachten moet houden is dat je sterrenbeeld slechts een deel van je is. Het is als een vingerafdruk, en je hebt vele andere vingerafdrukken die je maken tot wie je bent. Je kunt ze gaan herkennen door te zoeken naar overeenkomsten tussen jouw teken en andere tekens. Als je die overeenkomsten eenmaal begint te zien, kun je de twee kanten van jezelf gaan samenvoegen. Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker het wordt.

Denk na over wat je sterrenbeeld vertegenwoordigt. Je kunt dit op elke gewenste manier doen, bijvoorbeeld door over je teken te schrijven op een stuk papier, of door te visualiseren hoe het eruit ziet. Zorg ervoor dat je het echt in je hoofd krijgt, zodat het een deel wordt van wie je bent.

En als je daarmee klaar bent, bedenk dan wat je sterrenbeeld betekent. Wat levert het je op als je dat weet? Als je bijvoorbeeld geboren bent onder het teken Stier, wat betekent dat dan voor jou? Schrijf je antwoorden op zodat je er echt je tanden in kunt zetten.

Vind je roeping en volg die.

Als je eenmaal je sterrenbeeld hebt onderzocht, kun je je kennis gebruiken om je verborgen talenten te ontsluiten. Als je bijvoorbeeld geboren bent onder het teken Leeuw, vind je het misschien leuk om het middelpunt van het feest en de aandacht te zijn. Dat betekent niet dat je dat moet doen, maar het is iets dat van nature komt gezien je sterrenbeeld.

Conclusie

Je astrologische geboorteteken onthult belangrijke inzichten over jou, zoals waar je voorkeur naar uitgaat en waar je van nature aanleg voor hebt. Het gaat hier echter niet alleen om, want ook hoe je geboren bent onder het element water, vuur, aarde of lucht.

Nu zijn de elementen met elkaar verbonden. Watertekens zijn graag rustig, terwijl vuurtekens impulsiever zijn en gemotiveerd worden door passie. Aardetekens zijn meer geaard, terwijl Luchttekens fantasierijker en empathischer zijn.